Ekspresy do kawy oparte na systemie Dolce Gusto na stałe wtopiły się w pejzaż naszych kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich ciekawa, nowoczesna linia, ale […]
Kuchnia i przepisy
Dzieci też mogą gotować – warsztaty kulinarne dla dzieci
Dzieci kochają brać udział w gotowaniu – dekorować wypieki bądź wybierać i podawać składniki. Chciałabyś podsycić fascynację Twojej pociechy? Zapisz je na warsztaty kulinarne dla […]
Zdrowe odżywianie – sok z kiszonej kapusty i buraków
Artykuły fermentowane po okresie zapomnienia powtórnie wróciły na polskie stoły. Do kapusty i ogórków dołączają także inne, do tej pory mniej znane owoce i warzywa. […]
Warsztaty kulinarne – ucz się od najlepszych
Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych to świetny sposób na zdobycie nowych umiejętności – powtórzenie podstaw gotowania, poznanie tajników rozmaitych receptur i dobrych technik produkcyjnych. Do kogo […]
Tradycyjne pieczywo z Piekarni Pochopień
Piekarnia Pochopień – tradycja i smak Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi 1946 roku. Stworzona została przez mistrza piekarnictwa Jana Pochopień, który był wielokrotnie […]
Zdrowe kiszonki docenia się we wszystkich regionach świata
Kiszone warzywa są tak silnie związane z tradycyjną kuchnią polską, że sądzimy, iż jest to typowo słowiański rarytas, rzadko napotykany w pozostałych częściach świata. Jednak […]
Słodycze i dodatki, które pasują do kawy
Wiele osób przyzwyczaiło się do spożywania kawy na szybko przed wyjściem do pracy lub zamiast śniadania. Nic w tym złego, ponieważ kawa wskutek zawartej w […]
Czas polubić soki z kiszonych warzyw! Dowiedz się dlaczego warto.
Od wieków w rodzimej kuchni wykorzystuje się kwaszonki. Ostatnio jednak notorycznie wspomina się także ogromne zalety prozdrowotne soków z kwaszonych warzyw, głównie z kapusty i […]
Zdrowa żywność z upraw ekologicznych – kupuj tę z certyfikatem
Od prężnego rozkwitu branży żywieniowej, który rozpoczął się w zeszłym wieku, produkty jedzone przez nas każdego dnia zaczęto często wypełniać różnymi substancjami wydłużającymi ich żywotność. […]
Pyszne i zdrowe kiszone ogórki
W zupie, w sałatce, na kanapce lub w formie surówki do dania głównego – kwaszone ogórki w środkowoeuropejskiej kuchni konsumujemy częściej aniżeli chcielibyśmy przyznać. Nie […]